Produsent og forhandler

Kravene til dokumentasjon av bærekraft øker. Med PEFC sertifisering kan du som produsent og forhandler dokumentere at tre-råvaren eller produktet kommer fra bærekraftig skog. 

Informasjon for produsenter og forhandlere

PEFC Sporingssertifisering er et system for å spore tømmer og trebaserte produkter gjennom hele verdikjeden. Alle ledd av produsenter og forhandlere må være sertifisert. Dersom et ledd ikke er sertifisert brytes sporingsskjeden og produktet kan ikke selges som PEFC sertifisert. Med PEFC sertifisering kan bedriften dokumentere at trelasten kommer fra bærekraftig skogbruk.

Hvorfor bli PEFC sertifisert

PEFC Sporbarhetssertifisering får din bedrift tilgang til et verdifullt marked. Med PEFC møter bedriften kunde- og lovkrav, får god tilgang til råstoff, og understøtter en posisjon på bærekraft.

Dette er PEFC Sporingssertisering

Dette er PEFC Sporingssertisering

Alle virksomheter som produserer og forhandler tre og trebaserte produkter kan bli PEFC Sporingssertifisert. Det finnes flere typer sertifisering tilpasset ulike virksomheter og organisering.

Les mer

Veien fram til sertifisering

Veien fram til sertifisering

Det er enkelt å bli PEFC sporbarhetssertifisert. Dersom bedriften har et kvalitets- eller miljøstyringssystem har du en god start.

Les mer

Merking og markedsføring

PEFC merket gjør det enkelt for kunder og forbrukere å velge bærekraftig produkter. Alle PEFC sertifiserte bedrifter kan få tilgang til å bruke PEFC merket.

Hva koster det

PEFC er en non-profit organisasjon som ønsker å holde kostnadene lave slik at flest mulig bedrifter har mulighet til å bli sertifisert og på den måten bidra til å bærekraftig skogbruk.

Hold deg oppdatert

Få nyhetsbrev fra PEFC Norge