Stadig flere bedrifter velger å bli PEFC sertifisert

Stadig flere bedrifter ønsker å dokumentere bærekraften på tre og dermed bli PEFC sertifisert. Hittil i 2021 har 7 nye bedrifter blitt PEFC sporbarhetssertifisert. Bedriftene er i hovedsak tilknyttet bygg og anleggsbransjen, men papir/grafisk er også representert.

Stadig flere bedrifter velger å bli PEFC sertifisert

29. august 2021 News

Markedet stiller økende krav til dokumentasjon av bærekraft og kravet om sertifisert tre som PEFC inngår allerede i svært mange offentlig og private innkjøpsordninger og bransjestandarder. Med PEFC sertifisering vil bedriften dokumentere at treråstoffet kommer fra bærekraftig skog.

- Fellestrekket for bedriftene som velger å bli PEFC sertifisert er at de har en ønsker å ha ting i orden og være proaktive i forhold til krav fra kundene om sertifisert tre. Det sier markedssjef Morten Haugerud, som er glad for utviklingen.

Dette er gledelig fordi det styrker både bedriftene selv og grunnlaget for å jobbe videre med bærekraftig skogbruk og markedet for bærekraftig tre. I tillegg til å være vaktbikkje for skogbruket, jobber også PEFC med å få sluttkundene bevisste og etterspørre sertifisert tre.

 

Dette er bedriftene som er blitt PEFC Sporbarhetssertifisert hittil i 2021:

Ålgård Offset – Norges største produsent av trykksaker Et offsettrykkeri med hjerte for faget - Ålgård Offset (a-o.no)

Wood Seaways – Agent for tømmer, trevarer og byggevarer

Norsk Limtre – Utvikler og produsent av treprodukter av høy kvalitet Norsk Limtre – Om Norsk Limtre

Innlandet Trearbeiding – Spesialist på fingerskjøting av konstruksjonsvirke og trevarer ITB - Innlandet Trebearbeiding AS 

Woodlink – Leverandør av bærekraftig trevarer med høy kvalitet og langt livsløp Leverandør av Accoya | Woodlink AS | Klepp Stasjon 

Doka Norge – Forskalingsspesialisten tilstede i 60 land Forskalingseksperten. - Doka

RenCon – Leverandør av produkter og tjenester til bygge og anleggsindustrien Rencon – på lag med proffene

Hold deg oppdatert

Få nyhetsbrev fra PEFC Norge